Naslovnica

TRETMANI KAVIJAROM

TRETMANI KAVIJAROM I HIJALURONSKOM KISELINOM

Proces starenja kože je sastavni dio prirodnog procesa starenja cijelog tijela. Pojava bora, njihov izgled,dubina i debljina različiti su i na njih utječu različiti faktori kao što su:

Nasljeđe,lučenje hormona,metabolizam,sunce, solarij, vjetar, prevelike hladnoće....

Vrijeme menopauze i predmenopauza je najstresnije doba za kožu svake žene, kad dolazi do promjena u dubljim slojevima kože koje su vidljive i na površini,kada koža gubi tonus , elastičnost, sjaj i svježinu,mikrocirkulacija je oslabljena pa koža djeluje suha, umorna i uvela. Zapravo, od rođenja količina vode u koži spontano i postepeno se smanjuje, udaljavajući kožu od njenog idealnog stanja.. Ovaj proces je naročito vidljiv u menopauzi, kad se zbog naglog pada ,,hormona mladosti“-estrogena, mijenja kvaliteta čitave kože, kada se bore javljaju naglo, u veoma kratkom vremenu a koža postaje neelastična, suha, tanka i krta. U ovom periodu često dolazi do hiperpigmentacije, poznate kao ,,staračke pjege“.

Kako se količina estrogena smanjuje, problemi sa kožom postaju sve veći.

U ovom periodu koži pomažu, intenzivna njega hranjivim kremama koje sadrže visok postotak kolagena , elastina i proteina koji vežu vodu i potpomažu održavanje vlažnosti kože, uzimanje vitamina A,C,E i betakarotena,  polivitaminska i hormonska terapija,puno kretanja, izbjegavanje alkohola i nikotina, i specijalni kozmetički tretmani koji podrazumijevaju i estetsku mezoterapiju. To je ubacivanje hranljivih i aktivnih sastojaka kroz kožu, pomoću aparata.Od specijalnih  tretmana, izdvajaju se tretmani KAVIJAROM i Hijaluronskom kiselinom kao ciljana terapija protiv bora i starenja kože.KAVIJAR je jedan od najsuvremenijih i najtraženijih kozmetičkih preparata, poznat kao sredstvo za prirodni lifting kože. Prikladan je za sve tipove kože kojima je potrebna dubinska hidratacija,revitalizacija i remineralizacija, naročito nakon zime. Zahvaljujući visokoj koncentraciji oligoelemenata, aminokisjelina,mineralnih soli i extrakta kavijara, koji prodiru duboko u kožu i tako koža dobiva sve elemente koji su joj potrebni za regeneraciju i održavanje normalnih funkcija.Pored kavijara, značajnu ulogu u tretmanima revitalizacije ima i Hijaluronska kiselinaOvi preparati su najefikasnijii, ako se koriste u kozmetičkom salonu i ako se ubacuju putem aparata za mezoterapiju, koji ih potiskuje direktno u mezoderm, bez mogućnosti zadržavanja na površini i gubljenja hranljivih svojstava. Neophodno je periodično ponavljati ove tretmane da bismo održavali nivo hranjivih sastojaka u koži. Poslije ove specifične terapije koža djeluje mlađe, ten postaje čistiji,bez fleka, sitne bore se brišu, sprečavamo nastajanje novih a opće stanje kože se poboljšava.Osim uočljivog kozmetičkog učinka, koža postaje manje osjetljiva na nepovoljne klimatske uvijete.