Naslovnica

TRETMAN INFRACRVENIM ZRAKAMA U KOLAGEN KAPSULI

 

Infra-crvene zrake pospješuju topljenje masnih naslaga, uklanjaju otrove iz tijela, otvaraju pore i prodiru do čak 3 cm u dubinu. Osim toga, infra-crvene zrake su zaslužne za dubinsko čišćenje kože, otvaranje pora i eliminaciju mrtvih stanica. Upravo je zahvaljujući djelovanju ovih zraka koža čišća, sjajnija i mekša - bez akni i ekcema. Osim znatnih poboljšanja u obujmu i tonusu kože, ove zrake pojačavaju i mikrocirkulaciju, što pak doprinosi bržoj izmjeni tvari u stanicama, a time i ubrzanom smanjenju celulita. Povoljni utjecaj infra-crvenih zraka djeluje još 30 minuta nakon završetka takvog tretmana i u tome je zaista jedinstven.

Infracrvena terapijazamjenjuje četiri i pol sata u teretani: legnete u kapsulu koja podsjeća na solarij, upale se crvene lampe i celulit se topi.

Terapija infracrvenim zracima nije nepoznata u medicini. Infracrvene zrake godinama se uspješno koriste za liječenje degenerativnih oboljenja, poput artritisa.

Infracrvena toplota je potpuno zdrava, i koristi se za zagrijavanje inkubatora . Zbog toga što toplota prodire duboko pod kožu, koristi se u liječenju bolesti zglobova i mišića.

Ovu terapiju ne smiju koristiti oni koji imaju sklonost ka krvarenju, otoke ili otvorene rane.

IR zrakama otapa se celulit u takozvanoj kolagen kapsuli za razliku od ultraljubičastih sunčevih zraka, ili UV zraka iz solarija, koji dijele kolagen, toplotni, infracrveni zraci pospješuju stvaranje kolagena i posebnih enzima koji su odgovorni za lijep i baršunast izgled kože. Infracrvena kapsula topi masnoće, razbija celulit i zateže tijelo.

 

Za samo 30 minuta u IR kapsuli gubi se do tri puta više kalorija, nego kod obične fizičke aktivnosti. Dodatno znojenje sa grijanjem infracrvenih zraka ubrzava bazalni metabolizam, a dodatno zagrijavanje smanjuje celulit.