NaslovnicaUsluge

MANIKURA I UGRADNJA UMJETNIH NOKTIJU

Njegovane ruke i lijepo uređeni nokti su odraz ljepote i urednosti svake žene. Manikurom se uređuje, oblikuje i uljepšava izgled noktiju, prema željama stranke, a koža ruku se hidratizira i omekšava.

 

 

 

 

 

 

PEDIKURA

Noge i stopala su najoperećeniji dijelovi našega tijela. Koža na stopalima stari brže od kože ostalih dijelova tijela jer je podvrgnuta brojnim vanjskim utjecajima kao što su odjeća, obuća itd.Kompletna njega stopala koju pružamo u našem salonu, učiniti će vaš korak lakšim i stopalo ljepšim. Pedikurom se uređuje koža stopala i uljepšava se izgled noktiju. Tretman započinje kupkom stopala čime se koža omekšava i priprema za čišćenje i odstranjivanje tvrde kože i rezanje noktiju. Slijedi hidratacija i masaža stopala te uređivanje noktiju, naravno prema željama stranke. Medicinska pedikura obuhvaća odsranjivanje rožnatih naslaga na koži stopala, tretman natiska tj. kurjih očiju, rješavanje problema uraslih noktiju, pavilno rezanje noktiju i obradu kože oko nokta. Ovisno o težini slučaja tretman traje od 30 do 60 minuta, a potrebno ga je provoditi jedanput mjesečno. Medicinsku pedikuru obavlja stručna i školovana osoba.

 

 

MASAŽA

Masaža je jedna od najboljih tehnika za postizanje i održavanje opće dobrobiti za organizam. Glavobolje , umor, stres, bolovi u mišićima, sve to može biti lako izliječeno, vrlo jednostavnim instrumentom – rukama. Samo jedna kratka masaža može imati nevjerojatan učinak na cijelo tijelo. Osim izravnog fizičkog, koristi i za poboljšanje cirkulacije, olakšavanja probave, opuštanja mišića, opuštanje od stresa.

 

Prije masaže se istuširajte da koža bude čista i spremna da upije eterična ulja. Ne koristite dezodorans i razne kreme za tijelo prije masaže jer  oni onemogućuju djelovanje ulja. Nemojte jesti glavni obrok neposredno prije masaže jer tjelesni sustav mora prenaporno raditi da bi probavio hranu, pa se tijelo ne može potpuno opustiti. Također prije tretmana izbjegavajte alkohol.

Poslije masaže pijte puno tekućine do kraja dana kako bi potaknuli bubrege u eliminaciji toksina. Nemojte se tuširati nekoliko sati kako bi koža upila ulja i kako bi započeo proces detoksikacije. Također izbjegavajte alkohol do kraja dana kako bi tijelu dali priliku da se potpuno oslobodi od toksina.

Masaža se ne preporučuje osobama sa povišenom temperaturom, kod akutnih ozljeda, lomova, iščašenja, istegnuća, kod infekcija i akutnih upala, zaraznih kožnih bolesti, hemofilije, bolesti krvnih žila, malignih bolesti i bolesti unutrašnjih organa. Osobe sa povišenim krvnim tlakom i trudnice svakako se moraju konzulirati sa liječnikom.

 

REFLEKSOTERAPIJA

Tretirajući točno određene zone na stopalu možemo saznati mnogo o stanju pojedinog organa ili dijela tijela te tretirajući ih po načelima refleksoterapije postižemo bitna poboljšanja pa i potpun oporavak potpuno prirodnim putem. Sami počeci zonalnih masaža vode nas i do samog Hipokrata, oca zapadne medicine koji je živio u 5. stoljeću prije nove ere i bio veliki pobornik svih vrsta masaža pa tako i refleksoterapije . Refleksoterapiju možemo koristiti i u svrhu prevencije jer već osnovnim tretmanom potpuno opuštamo tijelo, stimuliramo cirkulatorni, endokrini, probavni, dišni, živčani sistem, normalizirajući i harmonizirajući rad svih organa. Problemi nastaju kada se zbog niza razloga, a u današnje vrijeme je zasigurno glavni taj što gotovo nikada ne hodamo bosi, sakupljaju kalcijeve soli na živčanim završecima u stopalu isto kao što se stvaraju kristali mokraćnih kiselina koji blokiraju i onemogućuju normalnu stimulaciju refleksnih zona. Izabranom tehnikom tretirajući određenu zonu soli i kristali mogu se odstraniti i time dolazimo do refleksnih točaka organa te u konačnici do njihovog normalnog rada.

 

Takvom metodom masaže točno određenih refleksnih zona jačina bolnosti govori nam o stupnju poremećenosti rada pojedinog organa ili nekog sustava, a iz tih podataka možemo stvoriti sliku o stanju pacijenta u cijelosti. Terapija na bazi refleksnih točaka sve se češće koristi pa sve više i u zapadnoj medicini gdje je nalazimo u akupunkturi koja je zajedno sa akupresurom srodna metoda refleksoterapiji s razlikom što se u akupunkturi koristi igla dok terapeut u akupresuri i refleksoterapiji koristi pritisak prstom i masažu kao osnovnu tehniku.

 

NJEGA LICA

Lice odaje naše raspoloženje, dio karaktera, ali i prezentira našu higijenu, odnosno pažnju koju pridajemo našoj ljepoti. U našem salonu nudimo kompletnu njegu lica. Osnova ljepote svakako su njegovano lice i besprijekoran ten. Rezultati se na postižu preko noći ali se uložan trud svakako isplati.

 

Važno je znati tip kože lica i od toga polazi odabir preparata. Svi tretmani započinju čišćenjem lica. Pilingom se ukanja površinski sloj mrtvih stanica kože koje tenu daju umoran izgled i sivi ton. Masažom lica potiče se cirkulacija, koža postane zategnutija, čvršćeg i vedrijeg izgleda.Maskom se postiže dubinsko čišćenje i detoksikacija kože koja poprima glađi i svježiji izgled. Tretman lica visokom frekvencijom za cilj ima povećanje cirkulacije, ubrzava proces izmjene tvari, pospješuje upijanje kozmetičkih preparata, dezinficira kožu, vrši mikromasažu. Tretman završava hidratacijom kože, što je vrlo bitno bez obzira na tip, odabir odovarajuće kreme zaokružuje cijeli proces njege lica.

 

 

DEPILACIJA

Depilacijom se uklanjaju neželjene dlačice, razne su metode depilacije, u našem salonu depiliramo voskom. Prednost depilacije voskom je da koža ostaje glatka 2-4 tjedna, a dlačice koje izrastu su tanje i rjeđe. Depilacija voskom se ne preporuča tjedan prije i za vrijeme menstruacije. Osjećaj boli  je individualan i minimalan kod pravilnog i stručnog načina izvođenja depilacije.

 

 

 

 

BODY WRAPPING

Metoda umatanja tijela koje je prethodno tretirano preparatima, te zagrijavanje istog u termo deci. Body wrapping=umatanje tijela, zapravo označava relaksacijski tretman tijekom kojeg je cijelo tijelo zamotano u oblog. Proces ubrzava izmjenu tvari u potkožnom tkivu, potiče detoksikaciju organizma, ubrzava cirkulaciju, pozitivno utječe na sintezu kolagena i elastina.

Ne preporučuje se trudnicama, ljudima kod kojih postoji opasnost od embolije, kod akutnih upala, kod srčanih tegoba,osobama sa visokim krvnim tlakom, kod bubrežnih oboljenja i kod jako vidljivih i proširenih vena.

 

ŠMINKANJE

U našem salonu vam nudimo i usluge šminkanja za razne prigode. Svaka je žena lijepa i upravo profesionalnim šminkanjem na licu ističemo ono što želimo, a prikrivamo nedostatke. Šminku je važno prilagoditi, ponajprije,  tipu kože lica i boji  tena, a zatim prigodi, odjeći  itd. Odabirom kvalitetne šminke i njezinim pravilnim nanošenjem postiže se njezina dugotrajnost i poboljšava se opći izgled. Obratite nam se sa punim povjerenjem i mi ćemo vam pomoći da zasjate u punom sjaju, bez obzira na prigodu.

 

TRAJNO UKLANJANJE DLAČICA LASEROM

 Tretman dlačica laserom nudi rješenje za trajno ukljanjanje dlačica. Tretman za cilj ima uništavanje samog korijena-folikula, čime dolazi do prestanka rasta same dlačice. S obzirom na ostale metode uklanjanja,  koje su većinom nelagodne i  mogu imati neugodne posljedice, tretman laserom je bezbolan i nudi trajno rješavanje problema.

Laser emitira intenzivnu zraku svjetlosti adaptiranu na određenu valnu duljinu odnosno boju. Koža je propusna za svijetlost valne duljine 600-1100 nm, dok strukture koje sadrže melanin upijaju lasersku energiju ove valne duljine. Stoga se ciljano djeluje na folikul dlake gdje je koncentriran melanin, dok na područje oko dlačice nema djelovanja. Svjetlosna energija koju apsorbira melanin rezultira zagrijavanjem folikula dlake, a stvorena toplina uništava stanice-papile koje su odgovorne za rast dlake. Ako se stvori toplina odgovarajuće jakosti folikul je trajno onesposobljen, odnosno, postiže se trajna redukcija rasta dlačica.